• Rita Engerdalen og hennes faste musikere i Backbone feide lørdag all motstand til side og vant den europeiske finalen “European Blues Challenge” 2012.

  Konkuransen stod mellom 19 band fra like mange europeiske land. 9 artister spilte på fredag og de 10 siste spilte på lørdag kveld fra scenen på Berlin’s Kulturbrauerei i sentrum av den tyske hovedstaden.

  Rita takket for seieren og leverte en fantastisk mini-konsert på sparket til ellevill jubel fra et dedikert og lydhørt publikum. Allerede før vinneren var offentliggjort var de første bookingforespørslene begynt og tikke inn.  En rekke magasiner og radiostasjoner hadde også satt seg på listen for interjuver.

  Dette er bare fantastisk, -tusen takk alle sammen, nå er jeg stolt og veldig, veldig glad, uttrykte Rita etter tildelingen. Bluestown Records er ikke mindre stolte og kaster seg selvsagt med i hyllesten.

  Dette vil bety mye for Rita’s videre internasjonale karriere og både plateselskap, Norsk bluesunion, og hele det norske folk kan være stolte på Rita og Backbones vegne i dag!

   

  Bandet består av:

  Rita Engerdalen, Morten Omlid, Jens Haugen og Eskil Aasland.